Geschiedenis - Kids Need - UNREGISTERED VERSION

Kids Need - UNREGISTERED VERSION

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Geschiedenis

Hallo bezoeker van de KIDS NEED site,

Ik vind het leuk te vertellen wat mijn gedachten zijn geweest achter wat 24 september 2005 resulteerde in de opening van
KIDS NEED "de winkel”.

Het leek me altijd al fantastisch om een winkeltje te beginnen in tweede hands baby en kinderkleding. Aangezien dat zo'n 'onmogelijke droom' is, begon ik met een vriendin een kinderkledingbeurs. Met een eigen naam:
KIDS NEED, dat wat een kind nodig heeft. Zo kon deze beurs zich altijd onderscheiden. Bovendien is het niet alleen voor kinderen hier moor ook in Roemenië en China, waar de opbrengst en gedoneerde goederen van de beurs gedeeltelijk heen gaat.

Wat begon met wat opgekochte kleding in een lokaaltje in een wijkcentrum, groeide direct uit tot iets groots. De grote aula door was al heel snel te klein. Dus na een zwangerschapsverlof van twee beurzen, stortten we opnieuw maar nu in een veel groter gebouw van een kerk in Drachten. Een gigantisch grote zaal die helemaal werd ontruimd en een week lang in gebruik was. Dagen, en vooral avonden, met een team van enthousiaste mensen al die duizenden kledingstukken op hangertjes hangen. De rekken opzetten, kassa's installeren, kinderhoekje niet vergeten etc. En dan was het zover... Al ruim van tevoren stonden de eerste belangstellenden voor de deur. De laatste beurs heeft in alle opzichten records gebroken. Zo'n ongelooflijke stroom mensen. En als je dan bedenkt dat wij de allereerste keer al zo waanzinnig uit ons dok gingen van die 30 mensen die toch kwamen en enthousiast waren. En was de vorige keer de gast uit Leeuwarden nog het verste weg, deze keer waren er zelfs mensen uit Zwolle!

Dan is er weer een zwangerschapsverlof van twee beurzen. En het onvermijdelijke blijft kriebelen. Er moet gewoon een winkeltje komen. Alles is al aanwezig: materialen, kassa's, inbrengers, enthousiaste kopers, mooie kleding, leuke plannen, noem maar op. En zoals altijd bekijk je alles, informeert, belt en vraagt. Moor eigenlijk is er nooit een pandje echt een optie. Te ver weg van huis, te duur, of iemand anders, ga zo maar door. En dan is er een echte optie. Er komen gesprekken en plannen en als het bijna zover is gaat het helaas toch niet door. Tot er maanden later wordt gebeld met de gouden tip! En eindelijk daar is het winkeltje. Midden in het centrum. Wat kun je verder wensen?! De eerste weken is het nog niet echt iets, maar richting 24 september 2005 is het al helemaal ‘je-van-het'! Niet alleen een tweedehands baby en kinderkleding winkeltje maar meer. Met nog zoveel meer leuke dingen!


24 september 2012

De winkel bestaat inmiddels al weer 7 jaar. We zijn er trots op. En wat is het gegroeid en wat is het veranderd in al die jaren!
Inmiddels is alle nieuwe houten speelgoed en outlet verdwenen. Alles heeft plaats gemaakt voor tweedehands kleding en speelgoed. De volwassenenkleding is er nog steeds. Hoe vaak heb ik niet gezegd: we stoppen daarmee want die ruimte hebben we nodig. Maar de collega’s bleven het daar niet mee eens. En wat hebben ze gelijk gekregen! Er is ook altijd veel belangstelling voor dat ene rek wat we maar beschikbaar hebben hiervoor. En regelmatig is er de vraag: wanneer gaan jullie uitbreiden? Mensen zouden graag de volwassen-afdeling zien groeien. Maar ik vind het goed zoals het is. We zijn groot genoeg. Zoals het is is het erg leuk en goed te combineren met de gezinnen en de collega’s. Bovendien, hoe perfect kun je het hebben?! Ik leef mijn droom en doe dat op een top-lokatie. Ik denk niet dat ik dit geweldige pandje snel zou inruilen voor een ander plekje.
Op het plafond prijken inmiddels vier paar handjes erbij. Alle vier mijn kinderen hebben hun handen nogmaals gestempeld op plafondplaten, net als toen we open gingen. En wat een verschil. De ini-mini-handjes van mijn jongste zijn nu duidelijk de handjes van een meid, 7 jaar groter.Leuk dat je even te tijd hebt genomen om dit verhaal te tezen, en wie weet tot ziens in mijn winkeltje:
KIDS NEED 2e hands baby en kinderkleding en nog veel meer.

Inge Voogt


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu